48 ч. след катастрофата в Македония шофьорът на автобуса проговори: Камион навлезе в насрещната лента

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с българи в Македония. Това разказа 38-годишният шофьор на автобуса Любомир Лазаров от дупнишкото село Слатино.

Той е шофирал автобуса на дупнишката фирма „Мегатранс“, който се преобърна в дере на 2 февруари по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония.

Във вторник вечерта автобус, превозващ учители от Финансово-стопанската гимназия в София, катастрофира в Македония. Седем души пострадаха тежко и вече са настанени в „Пирогов“. Пътуването е организирано от туроператорската фирма „Географски свят“, които наели за превозвач дупнишката транспортна фирма „Мегатранс”.

„Там е фактически малко по-тесен участъка и забелязах, че срещу мен тира караше в моето платно. Имах чувството, че разминавах на тира със четири пръста разстояние от автобуса и инстинктивно мръднах на дясно завих. Върнах автобуса на платното, задницата пада във канавката ли какво там и се опитах да го изкарам пак на платното, но в един момент задницата се свлече повече и вече целия автобус тръгна на долу и нямаше как да го изкарам на пътя”, разказва Лазаров

Шофьорът на автобуса е категоричен, че той е бил в изправност и добави, че познава добре пътя.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене