Ексшефът на РДНСК – Кюстендил Хр. Васев строи заведение на Е-79 при Железница, дава част от терена на спасителя от Усойка М. Симеонов

Заведение на главен път Е-79 край симитлийското село Железница ще строи бившият директор на РДНСК – Кюстендил Христо Васев. Той дава част от терена на спасителя от Усойка Марио Симеонов. Васев има каравана на главен път Е-79 между селата Джерман и Усойка. Оборотът на заведението спаднал драстично след пускането на АМ “Струма”. Той няма да затваря караваната, но ще отвори второ заведение на главния път.

Марио СимеоновМарио Симеонов

Хр. Васев е купил терен на главния път край с. Железница и в момента подготвя строителната документация за крайпътно заведение. Той е собственик на строителна фирми. Бил е общински съветник от БСП в периода 1992-96 г. в местния парламент в Дупница. За кратко беше директор на РДНСК – Кюстендил по времето на управление на Пламен Орешарски.

Васев е подал ръка на Марио, който търгуваше на Е-79 с плодове и зеленчуци, но след като беше пусната АМ “Струма”, бизнесът замря. Както “Струма” писа, след пускането на магистралата клиентите намаляха драстично и търговците, предлагащи плодове, зеленчуци и мед на главния път между Благоевград и Дупница, бяха принудени да съберат сергиите и да приключат с търговията. Марио Симеонов беше един от тях.

Името му нашумя, след като той и трима негови прриятели от село Усойка спасиха от горящия му дом 93-годишен мъж.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене