„Б“ група подновява шампионата на 27 февруари и няма шанс за промяна

Програмата за първите 4 кръга вече бе утвърдена от БФС, напук на слуховете за отлагането му с една седмица. И трите тима от Югозапада стартират с домакински мачове. Всеки един от тях има какво да доказва, което обещава интересни страсти 

септември/симитли-отбор по футбол

Последният „Септември“(Симитли) ще посрещне „Спартак“(Плевен) на „Арена“(Крупник), след като клубният стадион все още е в процес на ремонт. Двата тима направиха сериозна селекция заради незадоволителното им представяне. Симитличани заради това, че държат фенера във втория ешелон и всеки мач за тях ще бъде на живот и смърт, което определя трите точки без алтернатива срещу съперника от северната част на България. Там старши треньорът Тодор Киселичков на практика направи чисто нов отбор, след като голяма част от есенните титуляри напуснаха. Спартаклии пък първо обявиха, че искат да атакуват „А“ група, а след това не подплатиха своите претенции и завърши на 10-о място с 20 т. на цели 18 след водача „Дунав“(Русе) и през пролетта ще трябва да търсят реванш.

пирин разлог

„Пирин“(Разлог) също ще се бори за оцеляване като определено е в далеч по-добра ситуация от колегите им от Симитли. Там 6 кръга преди края на първия дял от шампионата направиха рокада и за старши треньор бе поставен Христо Джоджов, а предшественикът му Димитър Соколов пое ДЮШ на клуба. Рокадата доведе до спечелването на 7 т., с което тимът излезе на 3 пункта над чертата на изпадащите. През зимата бе направена добра селекция, в която за първи път ще има чужденец, който пък ще е първият англичанин в „Б“ група, а това допълнително заостря вниманието към неговия дебют. Той заедно с останалите му съотборници ще могат да бъдат видени в единствения неделен мач – на 28.02. срещу втория тим на „Литекс“.

банско футболен отбор

Банско е в далеч по-добра ситуация от останалите представители от региона. Отборът е далеч от зоната на изпадащите и също има нова селекция, в която най-голямото ново име е старши треньорът Иван Атанасов, който зае овакантеното от Александър Томаш място през есента. Той има далеч по-спокойствие от колегите му в Симитли и Разлог, над който тегне опасността от изпадане. Специалистът дойде с нова концепция, идеи и задачата отборът да продължи да бъде фактор в групата. Столичанинът има късмета да дебютира пред собствена публика, която ще го подкрепя безусловно срещу „Ботев“(Гълъбово). В планинския град пък предстои първото през пролетта регионално дерби между козлите срещу „Септември“(Симитли).

От всичко казано до тук можем да кажем, че предстоят доста интересни събития във втория ешелон за отборите от Югозапада. Крайната рекапитулация и това дали ще бъдат изпълнени целите им, ще видим на 28 май, когато е финалът на надпреварата. Ние от ТОП ПРЕСА обаче ви предлагаме по дни и часове програмата на тимовете от региона за първите 4 кръга с пожелание за успех към тях.

ХVIII кръг 14.00 часа   

27.02 /събота/

Септември Симитли – Спартак Плевен

Банско – Ботев Гълъбово

28.02 /неделя/ Пирин Разлог – Литекс II

ХIХ кръг 15.30 часа

05.03 /събота/

Оборище Пан   –              Септември Сим

Локомотив ГО  –              Банско

Нефтохимик     –              Пирин Рз

ХХ кръг 15.30 часа

12.03 /събота/

Пирин Рз             –              Созопол

Банско –              Оборище Пан

13.03 /неделя/ Септември Сим               –              Лудогорец II

ХХI кръг 15.30 часа

 

19.03 /събота/

Банско –              Септември Сим

Поморие            –              Пирин Рз

Созопол              –              Верея СЗ

Нефтохимик     –              Спартак Пл

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене