Без категория

Пиринско с 4 финалисти на национално състезание по английски език

писане

Хиляди ученици от 6 до 12 клас участваха в Четвъртото национално състезание по творческо писане на английски език тази година. Международни журита, съставени от българи и чужденци, живеещи у нас, избраха най-добрите 112 есета.
В края на март подбраните съчинения ще бъдат оценени отново от национално жури, което ще определи победителите в различните възрастови категории. Участниците от област Благоевград са 262, като 4 от тях се класират за национално оценяване. Есетата – финалисти са написани от ученици от ОУ „Братя Миладинови“ – с. Елешница, Гимназия „Пейо К. Яворов“ – Петрич, СОУ „Петър и Иван Каназиреви“ – Разлог и ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев. Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват езика по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за четвърта поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“.
Проявата е под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и на Американския университет в България.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене