Обръщение на целия екип на вестник „Градът“ до сдружениетона предприемачите – регион Гоце Делчев, и целия бизнес!

Уважаеми представители на бизнеса,
Знаем, че не сме достойни да говорим с Вас като равни с равни, щото вие сте „големци“, много големи хора, дори от Бил Гейтс и Стив Джобс, взети заедно, и нямате време за „глупости“, но въпреки това решихме да направим опит да грабнем Вашето внимание. Провеждате инициативи, провеждате кампании, дебати, семинари в помощ на бизнеса, но всъщност действията Ви приличат на един сплотен „гезелшафт“, който май работи само за общ (личен) интерес на участниците в сдружението. Приемете критиката ни добронамерено, защото тя самата е с такива корени. Ако не сте съгласни с нея, променете визията си или ни опровергайте. Това ще ни направи щастливи – ако успеете, разбира се. Как така досега за пет-шест години не чухме за една фирма, чийто бизнес се е разраснал след Ваше съдействие (разбира се, не говорим за Вашите собствени фирми)? Често дори се шегуваме, че издирваме хора, доволни от Вашата дейност.
Защо пишем това ли? Ами защото смятаме, че дейността Ви не отговоря на претенциите ви. Защо например досега не видяхме и ред във вашите инициативи за най-големия проблем на бизнеса в град Гоце Делчев? Така наречения тумор или чума на бизнеса в региона, а и в страната ни като цяло. Явлението междуфирмена задлъжнялост. Дори при вас членуват хора, които до ушите са в дългове и дължат пари на почти целия бизнес в град Гоце Делчев, мамят, лъжат, крият се по телефоните и съсипват бизнеса на другите хора. Това чиста среда ли е? Това не е ли проблем, достоен за „гезелшафт“ на град Гоце Делчев, наречен още Сдружение на предприемачите?
Време е да се решават истинските проблеми на бизнеса. Ето защо ние от вестник „Градът“ се обръщаме към Сдружението на предприемачите и към целия бизнес – да обявим война на междуфирмената задлъжнялост. Да извадим длъжниците на светло. Тези, които обикалят града и се правят на бизнесмени, леят ни самочувствие и визия, но купена с парите на честните и големите фирми. С парите на бизнеса.
Вестник „Градът“ предлага да направи регистър на некоректните фирми в град Гоце Делчев. На тези, които дължат, крият се, мотаят, тези, които съсипват бизнеса, за да живеят… На паразитните фирми. За целта имаме нужда от съдействието и на сдружението на предприемачите и на местния бизнес. В крайна сметка този, който не умее да прави бизнес, няма място в бизнеса, защото може да съсипе или да навреди на тези, които умеят да правят бизнес.
Нека всеки, който има какво да каже по темата да се свърже с нас на телефон 0895 207 003! Чакаме с нетърпение реакцията на предприемачите и бизнеса в града. Дано да има такава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене