Ученици от Разлог подредиха изложба, посветена на жертвите на Холокоста

„Спомен от миналото, с послание за бъдещето“ – под това мото учениците от 10 „а“ клас и 11 „а“ клас, обединени в клуб „Памет“ на СОУ „Братя Каназиреви“ в Разлог организираха и откриха изложба.

Под ръководството на преподавателя си по история и цивилизация Соня Крънчева, възпитаниците на разложката гимназия вложиха креативност и представиха по интересен начин информацията за този черен период от световната история.

Изложбата е посветена и на Международния ден на жертвите от Холокоста по време на нацисткия режим. Учениците бяха изработили и брошури с подробна историческа информация.

Жълтите минзухари, които са символ на жертвите на Холокоста по време на Втората световна война, запечатаха в съзнанието на младежите образа на геноцида и волята и желанието светът да бъде променен и да се  развива в положителна посока.

Спасяването на българските евреи и т.н. „Български въпрос“ също бе поставен, а най-интересна се оказа секцията, посветена на Ане Франк-с интересни факти от нейния живот и цитати от личния й дневник.

Гост на изложбата бе и кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, който сподели пред учениците, че темата е наистина тежка, а житейският урок е труден, но важен и не трябва да се забравя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене