„Беласица” победи с 2:0 юношите на ОФК „Пирин”(Благоевград)

Наставникът на „Беласица”(Петрич) Ангел Славков изрази задоволство от показаната игра на неговия тим при победата над младите надежди на орлетата.

Специалистът обаче не забрави да изкаже и своите забележки по отношение на някои аспекти от представянето на неговите питомци, които според него има върху какво още да работят в последната фаза пред гола, което според него може да бъде отстранено с повече труд и изпълнение на треньорските напътствия.

Иначе комитите и младите орлета показаха много добър футбол на стадиона в Марикостиново, където се състоя срещата. По-опитните играчи на петричани логично имаха повече топката, но това не попречи на играещия в елитната група отбор на „Пирин” U-19 да покаже зъби и да направи всичко възможно, за да бъде равностоен на съперника си. Двата гола паднаха по един в двете полувремена. Първият от тях отбеляза Борислав Яков, който в 16-ата мин. се оказа най-съобразителен след мелле в наказателното поле на гостите. В 37-ата минута Тодор Кръстев бе изведен отлично от Запро Динев, но от близо не успя да увеличи преднината на своите. Гостите можеха да възстановят равенствотов 19-ата мин. чрез Благовест Урдарски, който стреля опасно, но над вратата на Благой Стоянов.

След подновяването на играта двамата треньори направиха доста смени, които не промениха развоя на събитията и хората на Ангел Станков доминираха пред тези на колегата му Лъчеза Дафков. На няколко пъти влезлият в игра Методи Стоименов се озова очи в очи с вратаря на „Пирин” Радослав Урдавски, но като по чудо изпращаше топката в аут. В 82-рата минута гл. съдия на срещата Ивайло Стоянов отсъди дузпа в полза на „Беласица”, която Иван Танчев материализира и оформи крайното 2:0.

Следващият ни контролен мач ще бъде на 3 февруари, сряда, срещу елитния македонски отбор „Хоризонт” (Турново), слещу който ще играе в Струмица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене