Гърците насъскаха Бербатов срещу треньора му

Елините приписаха на благоевградчанина жестоки гаври с Игор Тудор

В Гърция забъркаха поредната интрига между Димитър Бербатов и неговия треньор в ПАОК Игор Тудор. Местното издание Cool news продължи уж на майтап налудничавата изповед на наш Митко от онзи ден в социалната мрежа „Фейсбук“. Благоевградчанинът се оправда за червения картон в дербито с АЕК и напук на очакванията в Гърция обяви, че не иска да напуска ПАОК. В продължение на шантавия разговор на Бербатов със самия себе си сайтът Cool news намеси треньора Тудор, с когото от известно време не се понасят.

Мнозина в Гърция обвиняват хърватина, че не може да мели брашно с Митко. Нашият уж бе взет в ПАОК да решава възловите мачове, като този с АЕК например, но вместо това влиза от дъжд на вятър като резерва. Дръзките журналисти от Cool news хвърлиха камъни в градината на Тудор от името на Бербатов, пише „Всеки ден“. Според тях това са мислите на нашия, които не може да изрече публично.

„Не мога да виня треньора. Той нито е първият, нито последният, който получава ферари, но го кара само на първа скорост. Рано или късно на всеки му идва акълът“, отговаря във втория епизод на автоинтервюто си, само че този път интерпретирано от гърците.

„Какво да ви кажа. Аз играх на финала в Шампионската лига през 2002 г. с „Леверкузен“, но го загубихме заради шедьовъра на Зинедин Зидан. На следващата година Тудор игра на финала и какво направи? Беше сменен в 42-рата минута от Марчело Липи, който пусна Бириндели. В 42-рата минута! Това е постигнал Тудор“, налива масло в огъня изданието.

„Ние с него не говорим за мен в трето лице, но трябва да ви кажа, че Димитър Бербатов е спечелил две титли на Англия, световното клубно първенство и е бил топреализатор на Висшата лига през сезон 2010/2011. Ако такъв играч ти дойде в Гърция и ти го държиш на пейката и го пускаш като резерва за по 10 минути, значи някой просто ти е сипал нещо в питието. Няма друго обяснение“, продължава разговора със себе си Митко в гръцкия вариант.

Въпросните реплики, сложени в устата на Бербатов, са на база предишните скандали между него и треньора. Кавгата между двамата стана публична още когато в края на ноември Тудор извади от игра българина в мача за Лига Европа срещу азерския „Габала“ (0:0). Тогава звездата от Благоевград духна от стадион „Тумба“, преди двубоят още да е завършил и без да се обади на никого от клуба. След това скандалът ескалира, а Бербатов дори беше пред изгонване от ПАОК. Наложи се намесата на клубния бос Иван Савидис, който дойде лично на „Тумба“ да ги помирява. Според медиите в Гърция обаче пожарът в съблекалнята на ПАОК отново гори и слуховете за развод с българската звезда отново са актуални.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене