Сега накъде? „Пирин” (Гоце Делчев) няма да играе контроли срещу „Вихрен” и Банско. Попадна в безвремие

Тази новина обходи Гоце Делчев за броени часове и оправда най-мрачните очаквания на феновете на тима. Единствената надежда отново е общината.

Неврокопчани трябваше да започнат днес със своите контролни мачове и да играят срещу „Вихрен”(Сандански), но нито тя, нито планираната за събота проверка с Банско ще се състои, което бе потвърдено от ръководството и самият треньор Димитър Крушовски. Причината е патовата ситуация, я която изпадна отборът, който само преди две години мереше сили с най-силните отбори на България в „А” група. Официално става дума за организационни въпроси, но всъщност става дума за финансирането му, което остава все още енигма. Това принуди управата да разпусне отбора до второ нареждане и да връчи индивидуални програми на все още останалите футболисти на отбора.

Повече яснота около казуса хвърлииван близнаков Иван Близнаков, избран миналата сряда за председател на УС на клуба:

„Няма как да се явим на контролните мачове в сряда срещу „Вихрен” и в събота срещу „Банско” и това е проблем, свързан с организацията на нашия клуб.

Смятам, че общината трябва да се намеси, за да се направи нужното нашият отбор да продължи да съществува и да продължи своята история. Лично аз не бягам от работа, целия си съзнателен живот отдадох на „Пирин” (Гоце Делчев) и ще продължавам да отдавам силите си на клуба. Трябва обаче всички да се обединим и да извадим отбора от ситуацията, в която се намираме, а тя не е приятна. Общината си остава единственият спонсор на нашия отбор и вярвам, че всички кмета на общината и общинските съветници. Надявам се да намерят изход час по-скоро. Отборът е на всички, на целия град, не на един човек или организация!

Според мен изходът минава през това „Пирин” да стане общински клуб, както са „Беласица”, „Вихрен”, „Пирин” (Благоевград) и др. Няма кой да се наеме да плати задълженията ни към НАП, които са в размер на 200 хил. лева. Надявам се на следващата сесия да се прояви разум и дебело подчертавам – клубът да стане общински и да можем да разчитаме на постоянна финансова издръжка. Що се отнася до гласовете, че клубът трябва да бъде закрит, смятам, че това не е правилното решение. Да затриеш нещо е много лесно, но е трудно да го изградиш. Още повече, когато става дума за една емблема на спорта в нашия град, в нашия край, каквато е футболният отбор. Вярвам, че ще се намери решение и то скоро. Подновяването на първенството е близо и трябва да се действа бързо,” коментира Иван Близнаков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене