3 мача наказание грозят Бербатов, получил червен картон след 13 години

Българската звезда на ПАОК Димитър Бербатов ще отнесе наказание от три мача, прогнозират гръцки медии, позовавйки се на дисциплинарния правилник на местното първенство.

Съдията на мача АЕК – ПАОК Танасис Яхос е записал в протокола, че е изгонил Бербо с директен червен картон. След дърпане за фланелката и хващане с ръце от португалеца Симоеш при борба за позиция в наказателното поле българският нападател замахна с ръка назад, за да се отскубне. Това бе разтълкувано като удар с лакът без топка. И в 83-ата мин реферът вдигна червен картон по сигнал на своя помощник. Преди това благоевградчанинът получи и жълт картон, след като се появи като резерва на почивката, предаде „24 часа“. ПАОК падна 0:1 в гостуването в Атина след попадение през първото полувреме.

При санкция от 3 срещи Бербатов ще пропусне мача за купата на Гърция между ПАОК и „Паниониос“ (27 януари) и два шампионатни двубоя – домакинството на „Атромитос“ (30 януари) и гостуването на безапелационния лидер „Олимпиакос“ (7 февруари).

Бербатов, който е сред най-примерните футболисти в световния футбол, не беше гонен от мач от 13 години и 4 месеца. Това бе първи негов червен картон от 21 септември 2002 г. Тогава, по време на мача „Вердер“ – „Байер“ (Леверкузен) изгряващата звезда на „аспирините“ е отстранена от игра в 56-ата мин от съдията Волфганг Щарк след спречкване с Йоан Мику от „Вердер“. Това е и единственият му червен картон в Бундеслигата, а и в периодът след това.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене