И Банско се включва в програмата за саниране

Кметът на община Банско Георги Икономов участва в работна среща по инициатива на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, пише „Стандарт“. Тя бе по повод реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, както и възможностите за финансиране на мерки за енергийна ефективност по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Стана ясно, че обхвата на програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради, се разширява.

„Това ще даде възможност блоковете с по-малък брой жилища, каквито са тези в град Банско също да се включат. В първата фаза на програмата беше одобрен наш проект за саниране на 1 блок, който единствен отговаряше на условията за брой на апартаментите, надвишаващ 36. Във втората фаза ще има възможност да се подмени дограмата и да се санират още 8 блока“, уточни градоначалникът.

 

Съгласно условията на програмата, е необходимо да се създадат сдружения от съсобствениците на апартаменти в жилищните сгради. Община Банско има готовност да съдейства с всички свои ресурси на създадените сдружения.

„Апелирам към собствениците на апартаменти да бъдат активни като заинтересована страна. Успешното и навременно включване би могло да даде като резултат 100 % пълно обновяване на многофамилните жилищни сгради в Банско“, каза още кметът Икономов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене