Видео: Кметът Камбитов сбъдна желанията на десет деца, написали писма до Дядо Коледа в Благоевград

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов днес сбъдна желанията на десет деца, написали писма до Дядо Коледа тази година.

„Миналата година писмата, пуснати в кутията на Дядо Коледа бяха около 300, а този година са 700. Комисията подходи отговорно към оценката на писмата. Оценени бяха писма, които са писани от самите деца до дядо Коледа. Аз прочетох част от писмата и искам да кажа за пореден път, че децата са националното богатство на Благоевград“, сподели пред родителите и малчуганите градоначалникът.

Най-големият подарък получи малката Анастасия от Благоевград. Тя бе зарадвана с истинско кученце порода чихуахуа. 9-годишната Анастасия, която е ученичка във Второ основно училище в града, прочете и писмото, заслужило голямата награда. В него тя споделя с Дядо Коледа, че много иска тази година да я разбере правилно и да и донесе кученце, но истинско, а не играчка, каквото и е изпратил предната година.
„Много те моля направи ми тази година истинско кученце. Много искам чихуахуа, като на Цвети и Митко. Ще се грижа за него, обещавам. Питах и мама, и тя каза, че може. Ако и тази година не ми донесеш, вече няма да ти пиша“, се казва в част от писмото на Анастасия до Дядо Коледа.

Общо 10 деца, пуснали писма в кутията на Дядо Коледа в Благоевград, получиха желаните подаръци днес от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов.
Михаела получи колело, което обеща да се научи да кара много бързо. С ваучер за тенис, бебе Коала KAO KAO, кола с дистанционно, бебе панда пък бяха зарадвани част от другите деца отличени за писмата си тази година.
Кметът Атанас Камбитов, който за трета поредна година сбъдва желанията на децата, отправи послание към родителите да бъдат пример за децата си.
„Децата се нуждаят и от това да вярват, че има чудеса. Защото детето затова е дете, да вярва, да не му отнемаме вярата в чудесата – всичко това зависи от нас“, добави градоначалникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене