Назначена комисия ще следи фирмите превозващи пътници

Комисия назначена със заповед на кмета Димитър Бръчков ще следи дали фирмите за обществен превоз на пътници изпълняват договорените  от  възложителя  община Петрич автобусни разписания.

Комисията е в състав от пет души , трима служители на администрацията, един съветник и един юрист.

Това се случва като реакция на зачестилите сигнали до кмета Димитър Бръчков от граждани пътуващи между населените места в община Петрич, че тези линии не се изпълняват редовно. Кмета е изпратил писма до превозвачите и кметовете на селата  за предложения и препоръки как да бъде организирана общинската транспортна схема, за да бъде удобна за пътуващите граждани. От своя страна областна автомобилна администрация също е извършила проверки на 18 и 19 януари и са констатирани редица нередности при изпълнението на линиите от общинската, областната и републиканската транспортна схема. Сред най-честите са, неспазването на маршрутните разписания, ненавременно тръгване от секторите на автогара Петрич и превоз на пътници без билети и карти. Това е обсъдено също на работна среща с участието и на шефа на областна автомобилна администрация Благоевград Георги Ангелски,началник канцелария Ивайло Попов и собствениците на фирмите за обществен превоз по редовни автобусни линии. Коментирани са причините за установените нередности, направени са предписания до превозвачите.                                                 И проблемът с нерегламентираният превоз на пътници от леки автомобили стои за разрешаване на вниманието на три институции общината, областна автомобилна администрация Благоевград и РУП-Петрич. Предстои легалните превозвачи да подадат в писмен вид номерата на извършващите незаконен превоз, след което ще започнат проверки за спиране  на този вид нерегламентиран превоз на пътници, съобщиха от общинското ръководство.

Работна среща е проведена и с директорите  на учебни заведения, които имат училищни автобуси 5 на брой за превоз на собствена сметка. Целта – да се обърне внимание на изискванията на които следва да отговарят както водачите, така и самите автобуси, които возят деца и набелязването на мерки за затягане на контрола по извършването на този тип превози.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене