До 9 февруари пускат моста на Синия гльол на пътя Петрич – Кърналово

Пусковият срок на новия мост в местността Синия гьол на пътя Петрич-Сандански е 9 февруари тази година, съобщи вчера кметът на общината Димитър Бръчков. Вече е излята бетоновата плоча на съоръжението, вчера строители работеха по изграждането на тротоарите.

7

„Скоро всичко ще бъде готово, работим без почивни дни, работихме дори на Коледа”, казаха строителите. След пускането на моста ще бъде асфалтирана пътната отсечка от Петрич до Рибник, по която в продължение на две години бе отклонен трафикът от Е-79 заради строителството на автомагистрала „Струма”.

През ноември миналата година започна строителството на новия мост над водостока в местността Синия гьол, където пътното платно пропадаше заради подпочвени води. Пътният участък Петрич-Кърналово бе затворен, като движението бе отклонено през Първомай и през Марикостиново. За да се избегне проблемът с подпочвените води, строителите биха колони на 17 метра дълбочина. За да бъде решен окончателно проблемът в местността Синия гьол, общината трябва да почисти странично дере, което не е почиствано от 15 години.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене