„ Гласовете ви чувам“ с първата от поредица дискусии в Благоевград

дискусия

Тази година Общински център по наркотични вещества, Младежкия дом, Регионален исторически музей и Македонския научен институт са поели инициатива под наслов „Гласовете ви чувам“. Инициативата е в две направления: едното е среща с популярни журналисти, историци и общественици на р4азлични теми, а другото е поредица от дискусии, които са интересни за обществеността в днешно време.

По този повод на 25февруари в Младежкия дом се проведе и първата дискусия от поредицата „ Гласовете ви чувам“. Тя бе насочена към ученици от 5 до 12 клас. Темата, по която дискутираха възпитаниците на СОУИЧЕ „Свети Климент Охридски“ бе „Увеличаване или намаляване на наказанията за хора, които разпространяват наркотици, склоняват към проституция, за педофилите, за тези, които качват снимки в интернет без знанието на хората.“

Младежите бяха много активни и единодушни в мнението си, че тези хора заслужават най-тежките наказания и че в България не бива да бъде отменяно наказанието доживотен затвор без замяна.

По време на дискусията не обявен и организирания от Детския парламент и Младежия дом конкурс-есе на тема „ Как да използваме безопасно интернет“. Есетата могат да бъдат подавани на място в Младежкия дом.

Ина Кокова

DSC_0749

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене