Местния печат

„Вяра“

Кметът на Сандански Кирил Котев: Не давам и стотинка обезщетение на бившите зам.-кметове М. Тимчев, В. Бабалев и М. Чинкова

Бившите зам.-кметове на община Сандански Младен Тимчев, Васил Бабалев и Мария Чинкова няма да получат нито лев обезщетение след встъпването на власт на новия кмет в града Кирил Котев. Това заяви градоначалникът и поясни, че и тримата зам.-кметове са били на работа до изтичане на мандата на бившия вече кмет Андон Тотев.

Губернаторът на Пиринско Бисер Михайлов уволни дисциплинарно юристката Румяна Костова

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов уволни дисциплинарно юристката Румяна Костова, а шефът на юридическия отдел в Областна администрация – Благоевград, Ася Велкова е понижена в по-долен ранг за срок от 1 година. Наказанието на двете идва по повод факта, че юристки забравили да се явят на емблематичен процес, иницииран от областната управа, касаещ разваляне на сделката по продажба на хотела.

Пенсионираха несменяемата от 23 г. директорка на ОУ „Димчо Дебелянов“ в Говедарци Виолета Субева, предизвестие получи и школската шефка Наташа Захариева

Директорката на ОУ „Димчо Дебелянов“ в село Говедарци Виолета Субева и шефката на СУ „Никола Велчев“ в Самоков получиха предизвестията си за пенсиониране от РИО – София. След изтичане на срока за подготовка на документите и излизане в пенсия за тези два овакантени директорски поста ще се обявят конкурси за длъжността. Кметът на община Самоков Владимир Георгиев също оповести на пресконференция, че се пенсионират две директорки на училища.

Общинското лесничейство в Самоков планира 1,5 млн. лв. приходи, ще купува оръжие и високопроходими автомобили

В Общинско лесничейство – Самоков е заложен приход от 1,5 млн. лв. за годината. Това стана ясно на обсъждане на проектобюджета в комисията по финанси и бюджет в община Самоков в присъствието на председателя на ОбС Силвия Стойчева и представители на финансовия отдел на общината.

Кметицата на Бобов дол Елза Величкова: Заплатите на селските управниците не се формират на партиен принцип, Васев, Лазаров и Иванова забравиха парите за прослужено време 

Заплатите на селските кметове и кметските наместници в Бобовдолско не се определят на партиен принцип. Кметовете на Голямо село, Коркина и Бабино Васил Васев, Любен Лазаров и Мариана Иванова мерят заплатите си с тези на кметските наместници, но удобно пропускат факта, че на тях им се начислява клас и процент прослужено време”, заяви за „Вяра” кметицата на миньорската община Елза Величкова. Тя извади и справките с възнагражденията на недоволните и съобщи за „Вяра” конкретните измерения на брутните им възнаграждения.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене