Бисер – бисерът на областта…

След дъжд качулка, след сватба булка или платеният театър в областната управа…

 

 

 

Лелеее… Колко деен и принципен областен уп­равител си имаме? След като проспа и подари хотел на Чората, за кой­то всички медии писаха, добрият ученик на Ко­сьо Хаджигаев – Бисер Михайлов, показа „воля“ и взе да беснее през ме­диите, обвинявайки някаква жалка юристка и канейки й се, че ще я „затрие“.

ДА СИ ПРИПОМНИМ ФАКТИТЕ:

Окръжен съд прекрати де­лото за разваляне на сдел­ката с продажбата на хотел „Ади“ на Райчо Димитров-Чо­рата. Причината е, че пред­ставителите на държавата в лицето на Областна управа – Благоевград са проспали съдебното заседание. След като юристите на ищците не са се явили, съдия Румяна Бакалова не само е прекра­тила делото, но и осъдила областната управа да плати близо 25 368 лв., от които 14 400 лв. на адвоката на фирма „Одит консулт-2006” ЕООД и 10 968 лв. на адвока­та на Райчо Димитров и сина му Димитър Димитров.

Извинявайте, уважаеми читатели на Топ Преса, ама цялата тази „ситуация“ на мен лично ми се вижда съ­шита с бели конци. Или об­ластта ни се управлява с откровена некадърност, или всичко просто е една добре планирана схема. Схема, наподобяваща номерата на „покойния“ за медийното пространство екс-издател на „Струма“ бай Красо с мно­гото фамилии и презимена, който навремето окепазя­ваше някой силен с цел да му бръкне в джоба, а като силния се активираше и му търсеше сметка, Красо се ядосваше и обвиняваше някоя колежка-репортерка, която прокарала ма­териала, докато него го нямало. Следват канене и наказания… и случаят е потулен. Да, ама докато в „Струма“ това беше позволено, в държа­вата може ли? Кол­кото и Михайлов сега да линчува юристка­та си – държавата е ощетена, при това не с малко пари. Чората е станал по-богат и имотен, а ние, данъ­коплатците, ще пла­тим масрафа и греш­ките на областния и неговите чиновници. В белите държави такава глупост или схема се наказва с две неща – оставка и прокурор. Тук с две-три платени статии си забърсваме наака­ния задник. Мама му стара, Хаджигаев ако беше, щеше да го изи­грае по добре. Мен лично ме е срам, че имаме такъв губер­натор! Вас не ви ли е срам?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене