Рецидивист, лежал в затвора в Бобов дол, е наръгал 13 пъти Зорница от Перник

28-годишният мъж, задържан за нападението на 15-годишната Зорница Спасова в Перник, ще бъде обвинен в опит за убийство. Това съобщиха от Окръжна прокуратура Перник за „24 часа“. Касапинът е задържан от полицията и в момента го разпитват.

Момичето вече е оперирано. То е дошло в съзнание след пълната упойка.

Във фейсбук е отправен зов за помощ към всички, които могат да дарят кръв за пострадалото момиче. Момичето е в реанимация, се казва в поста и е необходимо да се дари кръв – независимо от това каква кръвна група са доброволците.

Припомняме че инцидентът е станал днес около 08,30 часа на автобусна спирка в Перник, докато Зорница чакала автобус №16.

„Радослав Колев е нанесъл 13 наранявания с нож по тялото на 15 годишното момиче, без личен мотив, по хулигански подбуди. Момичето е настанено в болница.

Колев е задържан от полицията. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурора за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Мъжът е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание Колев е изтърпял в Затвора Бобов дол. Излязъл е оттам на 23 юли 2012 г“, съобщават от прокуратурата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене