Преглед на местния печат

„Струма“

Четирима на косъм от смъртта сред пламъците на Кондевата къща в Ковачевица, изгоря кучето им, 3000 лв. и церият багаж

 Пожар изпепели до основи 220 –годишната Кондева къща в архитектурния резерват Ковачевица в община Гърмен миналата нощ, тричленно семейство от Варна се оказа буквално на косъм от смъртта в огнения ад. Трагедията се разиграла около 2 часа през нощта в 3етажната къща, в която отседнали за нощувка 24-годишната Деница, родителите й Дочка и Христо Христови от Варна и 35-годишният Красимир Пиронков от София. Гостите се събрали на трапеза и запалили камината. След като хапнали, пийнали и си поговорили, си легнали.

 

Снегът спря за 5 часа влаковете между Симитли и Благоевград, пожарната и „Биострой“ затрупани с над 130 сигнала за паднали дървета, курортът Бодрост остана денонощие без ток

Мокрият сняг, който затрупа Пиринско миналата нощ, усложни максимално обстановката по пътищата и затрудни комуникационните връзки. За 5 часа бе преустановено движението на влаковете между Благоевград и Симитли, бяха нанесени повреди на контактната мрежа.

 

8 адвокати в битка за шефското място на благоевградската колегия

Осем адвокати от Пиринско влизат в битка за председателското място на благоевградската колегия. В края на месеца ще се проведе общо отчетно-изборно събрание, на което ще бъдат гласувани новите управителни органи – членове и председатели на Адвокатския съвет, Контролния съвет и Дисциплинарния съвет.

 

Цяла нощ пиян разкарва м половинметров сняг лекари и кмет, окървавил се, падайки от леглото

 Пиян пациент цяла нощ разкарва екип с линейка на Спешен център –Дупница и кмета на село Бистрица Кирил Огненски.

Екипът на Спешния център се отзовал на сигнал посред нощ в дупнишкото село Бистрица. Линейката затънала в дълбокия 50-сантиметров сняг и дежурният лекар д-р Весела Джорджева тръгнала пеша до подадения адрес в селото, но била блокирана в снега.  

 

 

 

„Вяра“

РИОСВ-Благоевград глоби с 2200 лв. фирма „Евро Мийт Енд Милк” на Борислав Киройчев в Кочериново, изливала отпадъците си в приток на Рилската река

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Благоевград с началник Ангел Георгиев удря с глоба месопреработвателно и млекопреработвателно предприятие в Кочериново, съобщиха от Районен съд-Дупница. Санкция от 2200 лв. ще плати „Евро Мийт Енд Милк” ЕООД – Благоевград за погазване на Закона за водите.

 

Цветанка Георгиева от Дупница падна от стълбище, счупи нос и цепна глава

50-годишната  Цветанка Георгиева от  Дупница цепна главата си и счупи носа си след като падна от стълбището у дамо си. Жената е в безсъзнание, няма опасност за живота и, лекари от Спешен център в Дупница оказват помощ на пострадалата.

 

Надзирателят в бобовдолския затвор Румен Стойчев прибира 1857 лв. обезщетение за нощен труд, колегата му Любомир – 2497 лв.

1857, 63 лева ще изплати Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерството на правосъдието на надзирателя в бобовдолския затвор Румен Стойнев за положения от него извънреден труд и лихвата 279,67 лева. В сумата влиза и компенсация за неплатен 5-дневен отпуск.

 

Самоковци блокираха пътя за София в протест срещу скъпите винетки и лошите пътища, Мария Тодорова: Проблемът със студа се преекспонира, за да отвлекат вниманието ни от убийствата и грабежите на политиците

Свикналите със снега корави самоковци не се уплашиха от зимното време и удържаха на думата си – излязоха на протест срещ скъпите винетки и разбитите улици. „Поводът не е само високата цена на винетката, а и другите безобразия в България, които стават ежедневие”, казаха протестиращите.

 

Свръхдоза уби Иван Джирката от Сандански, роднини: Прилоша му на работа в пункт за вторични суровини

41-годишният санданчанин Иван Джирков, с прякор Джирката,  издъхна от свръхдоза. Той бил приет в благоевградската болница в изключително тежко състояние, информираха от МБАЛ-Благоевград. По думите на медиците на Джирката му прилошало още в ранните следобедни часове на съботния ден, докато бил на работа в пункт за изкупуване на вторични суровини в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене