Ски курорт Картала открива в неделя сезона с отлични писти, работещ влек и вкусна кухня в чайната

С отлично обработени снежни писти в неделя ски курорт Картала над Благоевград открива новия сезон. Снегоутъпкващите машини, оборудвани с нови вериги за по-добро обработване на пистите, усилено работят вече няколко дни в очакване на любителите на белите спортове.

3

Въпреки краткото време новите стопани на комплекса успяха да ремонтират помагаческия влек, тип „паничка“, който миналата година така и не заработи, но в момента е в готовност за максимална натовареност.

Другата приятна изненада е изграденият достатъчно голям паркинг за над 300 автомобила пред станцията на кабинковия лифт. Отново е действаща емблематичната за благоевградчани стара чайна, пред която вече има голямо барбекю и достатъчно нови пейки и маси, а голяма пещ, изградена специално от майстор-готвач, осигурява уютна атмосфера в чайната и възможности за много богато меню. Изключително качествената кухня започва с чорби, не пропуска предпочитаните от тийнейджърите пици и стига до любимите на всички печени вкусотии и традиционно барбекю. Листът с менюто заедно с бързината на обслужване на клиентите със сигурност ще бъдат оценени от гастрономите и ценителите на добрата храна.

За първи път от 10 години насам местният отряд на Планинска спасителна служба се връща на мястото си, назначените на щат 3-ма спасители през делничните дни и 7 за уикендите без почивка ще следят за сигурността на хората по пистите. За екстремни ситуации на място е осигурена и верижна линейка с оборудване за оказване на първа помощ в планината при нужда.

Срещу символичната сума от 2 лв. към цената на картата за лифта е включена планинска застраховка като допълнителна гаранция, а таксите за ползване на всички съоръжения и писти, включително и 4,5- километровата, която е една от най-дългите на Балканите, за цял ден е 33 лв., за половин ден – 22 лв., а през седмицата – по 26 лв., като включва и застраховката.

Специално внимание новите стопани на ски курорт Картала отделят на детската писта заради желанието им да го превърнат в семейно място за почивка и релакс. Все с тази идея основен ремонт е направен на парната инсталация в хотел „Картала“ и проблемите с отоплението вече са лош спомен от миналото. В момента се гарантира топлина и уют в 27 просторни стаи с общ капацитет от 80 легла.

Заради близостта на ски центъра до Благоевград, само на 25 км, и грижата на община Благоевград пътят да е в идеално състояние при зимни условия Картала дава заявка да се превърне в любимо място не само на благоевградчани, но и за любителите на зимните спортове от цяла Югозападна България.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене