Местния печат

В. „Вяра“

46-годишен компютърен специалист в петричка фирма е в неизвестност от събота

46-годишен компютърен специалист в петричка фирма е в неизвестност от събота. Негови колеги и велосипедисти от клуб „Бела екстрийм”, с които заедно ходи на велопоходи, няколко часа го търсили в различни направления в планина Огражден вчера. Търсенията не са дали резултат. Служителят се казва Владимир и е от Велико Търново. В събота около 17 ч. натоварил спален чувал и фотоапаратурата си, качил се на своя миниван „Фолксваген” и казал на познати, че отива в планината Огражден да прави нощни снимки на Петрич и природата около него.

Христо Стоичков избяга на фотолов в балкана над Благоевград

Легендата на българския футбол Христо Стоичков показа, че освен точен мерник има и набито око. Футболистът използва пълноценно краткия си престой в България тези дни. Камата отиде на фотолов с приятели в местността Добро поле над Благоевград. Камата споделя, че предпочита да се наслаждава на красивата природа, на изобилието от дивеч и с часове да върви след някой елен или сръндак само за да го снима, не да го убива.

Две предварителни и една редовна кандидатстудентска кампания обявиха за 2016/2017 г. в ЮЗУ

Ясни са датите, на които ще се проведат предварителните и редовните кандидатстудентски изпити в ЮЗУ „Неофит Рилски“ за учебната 2016-2017 година.

Две предварителни кандидатстудентски кампании ще има през март и април месец. Първата кампания ще се проведе на 26 и 27 март, а следващата – на 23 и 24 април.

С 20 млн. лв. от Европа ремонтират 36 км от път II-62 Самоков-Дупница

Около 20 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на 36 км от път II-62 Самоков-Дупница. Участъкът от второкласния път е включен в списъка с проекти, с които Агенция „Пътна инфраструктура“ ще кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ пред управляващия орган на програмата. Индикативната стойност на проекта е около 20 млн. лв., съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Административният съд в София спря референдума за депото в Самоков, инициативният комитет, повдигнал въпроса, ще плати и 1000 лв. разноски по делото 

Административният съд на София-област спря опита на жители на Самоков да осуетят изграждането на депо за отпадъци в опасна близост до вододайната зона на София и осъди организаторите на брожението да платят разноските по делото в размер на 1000 лв.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене