Играч на Банско се уреди с трансфер в ЦСКА

Доскорошният футболист на Банско НИколай Дичев за втори път промени мнението си и напусна „Септември“(Симитли), което не изненада никого, след като оферта за него дадоха от ЦСКА. Футболистът вече подписа с червените и замина вчера сутринта за Анталия, където ще протече част от подготовката на гранда, на чийто сайт официално бе обявен трансферът.

Смята се, че футболистът заминава за червените под личната егида на Александър Томаш, който го е препоръчал на бившия си съотборник и приятел Христо Янев. Именно той бе в основата на привличането му в града под Тодорка и неговото задържане през лятото на изтеклата 2015 г. Това навежда мисълта, че защитникът напусна изненадващо за някои малко след подадената оставка, след като именно под ръководството на бившия бранител на армейците натрупа сериозен стаж като професионалист в двете години в ски курорта. До последно той даваше надежди на банскалии, че ще остане, но в последния момент се отметна и запраши за „Септември“(Симитли), с който започна подготовка в понеделник. Тогава той бе сочен за сигурен нов в селекцията на Тодор Киселичков и с договор в джоба, но в крайна сметка попари надеждите на последния в „Б“ група, че ще стане част от селекцията, която да спасява клуба от изпадане при аматьорите.

В ЦСКА треньорският екип ще може да ползва футболиста освен като централен защитник и като дефанзивен халф. Той може да бъде полезен освен с факта, че независимо от 23-те си години, натрупа сериозен професионален опит с екипа на Банско, където бе несменяем титуляр. Преди това има запосана зад гръба си една година в „Малеш“(Микрево).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене