Шок: Овчарят, тотомилионер от Петрич, на издръжка

Овчарят Здравко Траянов от Петрич, който спечели 1 653 366 лв. в края на миналата година, е на издръжка от своя племенник.

Милионерът всеки ден получава пари от роднината си, въпреки че месечно от Спортния тотализатор му превеждат около 15 бона. Обикновено сумата пристигала при бившия овчар около 25-о число на месеца, научи „България Днес“. Причина за действията на племенника на Траянов – Андон Маринков, е да предпази вуйчо си от това да изпука парите, които спечели. Новоизлюпеният милионер имал славата на бохем и не желал нито един лев. Той обичал живота и харчел за щяло и нещяло. За рождения си ден Траянов изпукал над 9000 лв. На партито фолкпевците Сашка Васева и Васко Лазаров били специални гости на бившия овчар. Затова след всяка транзакция от тотото Траянов давал парите на най-близкия си човек, за да може да спести.

Преди време беднякът милионер обяви, че неговият племенник му давал по 100 лв. Те дори му било много.

„Племенникът ми ме издържа. Дава ми по 100 лева на ден, но няма къде да ги изхарча“, призна Траянов в интервю. Няколко дни след като удари джакпота, от Спортния тотализатор превеждат на милионера от петричкото село Първомай 250 бона. В следващите седем години той ще получава годишно по 180 бона.

От първоначалната сума, която получил, Траянов отделил 30 хиляди за нова къща, а другите дал на племенника си Андон. Двуетажната постройка вече е почти завършена. Поставен е покривът, а строителната бригада работи вътре, но има още доста работа, докато стане годна за живеене. Мястото, където Траянов вдига къщурката, е точно до цеха за мебели на племенника му.

Въпреки печалбата Траянов не променил отношението си към местните в село Първомай. Той винаги ги поздравявал и говорел с тях.

„Виждахме се често в края на годината. Сега не съм го засичал, защото е студено и не обикаля по улиците. Малко преди празниците дойде при мен. Предложи ми да даде 100 лева за новогодишната заря, но отказах“, разказа пред „България Днес“ кметът на село Първомай Стоян Стойчев.

Траянов водел спокоен живот. От време на време помагал на племенника си Андон в цеха му за мебели. Чакал с нетърпение да замине за мечтаната почивка в Дубай, която си обеща месец след печалбата от над милион и половина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене