Гореща новина! Заместниците на Минка Капитанова под ножа на ДАНС! Вижте защо!!!!

Кметовете в Пиринско се оказаха без имоти на свои име. Повечето от тях декларираха пред Сметната палата само скромни влогове в банки, евтини автомобили и някоя и друга нива.

Например дългогодишният бивш управник на Петрич Вельо Илиев е вписал в имотната си декларация, че не притежава земи, нито пък превозни средства. Екскметът е декларирал единствено банков депозит от около 30 000 лева, както и малък кредит към Общинска банка.

Настоящият управник на южния град Димитър Бръчков се оказва далеч по-имотен от предшественика си. Той е декларирал апартамент, гараж, магазин, както и парцел от около 600 квадрата. Той обаче има и кредити за около 40 000 евро.

Също толкова скромна е и имотнната декларация на бившия управник на Сандански Андон тотев, който не притежава никакви имоти и коли, а само около 150 000 лева, оставени на влог. Племенникът му Младен Тимчев, който беше и заместник-кмет доскоро, пък е декларирал къща и два парцела в село Ново Кономлади, банков депозит, но и кредит от над 130 000 лева.

Кметът на Банско Георги Икономов е вписал един парцел, заместникът му Александър Мацурев – къща с двор и малко спестявания, а председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов няма нищо на свое име.

Имотното състояние на управника на Хаджидимово Людмил Терзиев се изчерпва само с къща с двор и производствени помещения, придобити от наследство и дарение.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов също нищо не е декларирал в имотната си декларация, а кметицата на Гърмен Минка Капитанова е вписала само близо 7000 лева на влог. Заместниците й Ибрахим Къдриев и Рифат Аипов пък са пропуснали да внесат в срок своите имотни декларации. Не са спазили срока за това е Елка Филчева-Ерменкова от Окръжен съд-Благоевград и Антоанета Панчева от Районната прокуратура в Гоце Делчев.

Днес Сметната палата публикува имотните декларации на хората, заемащи висши държавни и други длъжности. Те са подадени за периода от 9 юни до 30 декември 2015 г. Финалните декларации са 421, а встъпителните – 455. Декларации в законоустановените срокове не са подали общо 26 от задължените да за това.

В случаите на неподаване на декларации Сметната палата уведомява изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП) и председателя на ДАНС.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

ДРУГИ ПОДОБНИ НОВИНИ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене