Заседанията на ЦОБ и парламенарната група на ДПС приключиха без решение за отстранения Муса Палев

„Без конкретни решения по отношение на реабилитацията и връщането на независимия пирински депутат Муса Палев в парламентарната група на ДПС приключиха вчера заседанията на Централното оперативно бюро и ПГ на ДПС“, съобщи пред ИНФОМРЕЖА заместник-председателят на партията Алиосман Имамов.

Той обаче заяви, че започват разговори както с бившия областен управител на Благоевград, така и с другия отстранен народен представител Гюнай Хюсмен за завръщането им в групата на ДПС.

Двамата бяха изключени от парламентарната група на Движението за права и свободи при управлението на вече бившия председател Лютви Местан заради неспазнаве на вътрешнопартийно решение да не се възползват по време на избори от преференциалния вот на избирателите си.

Членовете и симпатизантите на ДПС в Гоцеделчевско определено са в смут след събитията в партията в края на 2015 година. Въпреки объркването и стреса, в региона обаче няма нито бивши, нито настоящи активисти, които застават зад бившия лидер Лютви Местан, както и придърженици с настроения за преминаване в евентуална нова партия на Местан.

Умишлено, с цел да не бъдат реабилитирани и други, хаотично изключени членове на ДПС от общински ръководства и лидери по лични подбуди и ревност, особено от Гърменско, в пространството се подхвърлят имена, които уж щели да създават структури в региона на евентуално нов политически проект на Лютви Местан, коментираха ситуацията противоуставно изгонени от ДПС членове, бивши и настоящи общински съветници, както и местни и общински председатели.

Според тях партията в Пиринско е била най-ощетена от подобни отстранявания на кадърни членове и основатели на ДПС. По тази причина те очакват до края на февруари интересни събития и промени в структурите на движението в областта.

„До момента с колегата Гюнай Хюсмен не сме получили официални покани или предложения за разговори с представители на ЦОБ и лидерите на парламентарната група на ДПС. Когато това стане, ще разговаряме и ще стигнем до някакви решения, но какви ще бъдат те, предварително не мога да коментирам, защото казусът не касае само нас двамата“, заяви пред ИНФОМРЕЖА Муса Палев.

Той подчерта, че е в ДПС от самото основаване на партията и до момента не е изневерил на устава и водената политика. „Всичко е въпрос на разговори и компромиси и от двете страни“, категоричен бе пиринският депутат.

По думите му, на последните местни избори в страната има избрани 200 съветници с преференциален вот.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене