Изгоненият от ДПС Муса Палев се връща в парламентарната група?

ДПС започна преговори с двамата изгонени през 2014 г., по времето на лидера Лютви Местан, депутати Гюнай Хюсмен и Муса Палев за връщането им в парламентарната група. Днес двамата отцепници влязоха за разговори в кабинета на зам.-председателя на парламента от квотата на ДПС, която преди се ползваше от прокудения Лютви Местан, съобщава сайтът Big5.

След излизането от преговорите, които продължиха около 20 минути, Гюнай Хюсмен изкоментира, че към момента няма конкретна покана за връщането им в парламентарната група на ДПС. Той обаче намекна, че ако го поканят официално и със зачитане на достойнството му, след като го изгониха публично с обявяване на пресконференция през 2014 г., би помислил. „В политиката всичко е възможно, но няма нищо конкретно в този момент… Аз нося в сърцето си ДПС и не мога да бъда друго освен ДПС”, заяви още Гюнай Хюсмен.

Той добави, че се чувства много добре като независим депутат, понеже има по-голяма свобода. С него беше и Муса Палев. Около пет минути след тях от кабинета на преговорите излязоха последователно Камен Костадинов и Делян Пеевски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене