Санданското село Ново Ходжово въстана срещу новоназначения кметски наместник, с жива верига спират влизането му в кабинета

С жива верига днес хората от санданското село Ново Ходжово спират новоназначения кметски наместник Петър Шишоев от село Катунци и няма да го допуснат да влезе в кабинета си.

„Не го искаме, искаме си наш човек, той дори не живее в селото, как ще се грижи за нас“, казаха за struma.com хора от селото. Според тях те с молба са уведомили новия кмет на Сандански Кирил Котев, че искат за кмет Величка Шумантова и не приемат новото назначение.

Информирали са и областния управител. 60 души днес след 10 часа ще спрат с телата си влизането на новия кметски наместник. „Ще му кажем в очите, че не го искаме“, твърдят хората, категорични да защитят интереса си докрай.

Преди минути се свързахме с кмета на Сандански Кирил Котев, който заяви: Хората имат право да заявяват свободно това, което мислят, но до момента няма назначен кметски наместник в село Ново Ходжово. Чули са вероятно някакви слухове и протестират. Все още не съм решил, ще съобщя по-късно решението си, но такъв човек назначен няма, категоричен бе кметът Котев.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене