Инициативата „Световен ден на снега“ ще бъде проведена в Банско

Зимната столица на Балканите – Банско, ще покани хора от всякаква възраст на един истински снежен празник.

По случай Световния ден на снега – 16 януари (събота), на пистите в местността „Бъндеришка поляна“, ще има редица прояви, които са част от световната инициатива за популяризирането на зимните спортове сред децата. В програмата за деня е предвидено провеждането на концерт на рокгрупа „Легендите“, както и рапърите от „Ъпсурт“, oсвен това за най-малките от фирмата-концесионер ще организират специален флашмоб на тема: „Междузвездни войни“, както и много танци, игри, изненади и подаръци. Началото на програмата е предвидено да започне в 10.00 часа. От 12:00 часа на откритата сцена на „Бъндеришка поляна“ ще излязат „Ъпсурт“, Мария Драгнева, балет „Нова“, Dj Cass, принц Хубертус, а в 13:00 часа започва изпълнението на „Легендите“. Водещ на цялото шоу е Део.

Специално за Деня на снега всички деца до 12 години ще могат да ползват съоръженията в ски центъра на символичната цена от 1 лев, а билетът за кабинковата въжена линия, която свързва Банско и Бъндеришка поляна /без останалите съоръжения/,  ще струва на всички останали  10 лева.

Световният ден на снега /World Snow Day/ е специална инициативна кампания на Световната ски федерация, която си е поставила за цел да въвлече децата от най-ранна възраст в зимните спортове. Инициативата страртира през 2009 г.,  като набира все по-голяма  популярност и тази година в снежните празници ще участват 484 зимни курорта от всички континенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене