(ВИДЕО) Военен парад за старт на учебна година във военно формирование 26 400 в Благоевград

С тържествен марш на личния състав и парад на част от бойната техника, бе открита официално новата учебна година във военно формирование 26 400 в Благоевград. Водосвет за здраве на военнослужещите отслужиха свещеници от храм „Въведение Богородично” в областния център.

Гости на тържествената церемония бяха председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков, заместник-кметът на общината Христина Шопова, началниците на ОД на МВР Росен Танушев и на РСПБЗН Георги Пармаков, както и директорът на Регионален исторически музей Христина Цонева. Те се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение в Сухопътните войски.

Командирът на формированието подполковник Иван Иванов поздрави  военнослужещите с откриването на новата учебна година и им пожела здраве и достойна служба в редовете на Българската армия.

По отношение на миналата 2015 подполковник Иванов постави висока оценка и я определи, като успешна за формированието и очерта постиженията.

„През изминалата година модула за разузнаване и  унищожаване на открити невзривени боеприпаси действа  21 пъти. Открити са и са обезвредени боеприпаси на територията на областите Благоевград и Кюстендил. 8 дни формированието за овладяване и преодоляване на последствия от бедствия действа при пожара в Рила планина над Рилската света обител.

В местност недостъпна за техника, в условията на падащи камъни, горящи дървета и екстремно високи температури, прокарвайки просеки и локализирайки огнища, за тези 8 дни пред очите на цяла България вие показахте сила на духа,себеотрицание и  мъжество – качества присъщи на посветилите се във военната кауза“, обърна се към военнослужещите подполковник Иван Иванов, командир на военно формирование 26 400. 

Подполковник Иванов гарантира, че и през новата година, при каквито и да е условия, военните няма да оставят бедстващи наши сънародници и ще бъдат в точното време на точното място.

По време на официалния старт на учебната година военнослужещите преминаха на тържествен марш. На минипарада беше показана и част от военната техника и снаражение на формированието.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене