Бисер Михайлов уволни юристка за проспано дело

Желязна дисциплина и отговорно поведение. Това изисква от служителите областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. И не се поколеба да уволни дисциплинарно юристка от администрацията, която не се явила на знаково дело. Заради това управата е осъдена да плати 25 хиляди лева,.
Делото е срещу Райо Димитров-Чората за обявяване на незаконна сделка за продажба на хотел, който е бил обявен по закона за нетрудови доходи за конфискуван, тъй като Чората не е могъл да докаже произхода на парите за него, както и за други придобити имоти. Делото е инициирано от държавата, но в съдебна зала не се явила юристката, призвана да брани държавните интереси. Съдийката го прекратила и осъдила областната управа да плати хонорарите на адвокатите на защитата в размер на 25 хиляди лева.

„Няма как да толерирам подобно безотговорно поведение, това не е професионално. Не се колебах за решението си, тъй като въпросната юристка нанася щети на държавната хазна. Не може да не се явиш на дело, което ние готвим от години и е знаково за нас и обществото. Затова я уволнявам. Все пак имаме възможност да обжалваме това решение на Апелативен съд“, каза пред „Стандарт“  Бисер Михайлов. Юристката Румяна Костова не отишла на делото, защото си взела отпуск по болест заради детето. Но не е информирала нито работодателя си, нито е внесла молба за отлагане в съда. Така лишила областната администрация от възможност да реагира и да намери заместник по делото или да поиска отлагането му. За първи път в администрацията има такъв случай, това е петно за добрата ни работа, не искам такива хора в моя екип, отсече губернаторът.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене