Шокираща находка: Арестуваният банскалия А. Мавриков се оказа бос на автомафията, в таен гараж открити 6 луксозни автомобили, крадени от цялата страна

Собственикът на „Мавриковата къща“ работил с бригада автокрадци от Велинград, Пазарджик и Пловдив, обучени да отварят коли „с поглед“

Банскалията А. Мавриков се оказа един от босовете на автомафията в България, снощи в Мавриковата къща и гараж в съседство бяха намерени 6 луксозни автомобила, всеки от който е около 100 000 лева. Конфискувани и прибрани в полицията са Ауди, Мерцедес, БМВ, Фолкваген Туарег и 2 поръчкови джипа.

Находката изумила полицаите, вътре в гаража били намерени всички необходими машини за разфасоване на колите и нанасяне на поправки по двигателите. Разследването от снощи до момента установи, че Мавриков е работил с бригада от добре обучени автокрадци от Велинград, Пазарджик и Пловдив, те се издирват.

Кражбите били извършвани от цялата страна и складирани в депото на Мавриков, после след поправки били продавани. Откога датира престъпната му дейност се изяснява, но ударът на криминалистите от ОД на МВР-Благоевград е голям. В момента по акцията работят и в София, в Сандански приключи без да са намерени крадени возила.

Припомняме, че миналата вечер изчезна джип БМВ на чужденец, часове по рано изчезна в Банско друг луксозен автомобил. Това насочи полицаите да ровят в Банско. Снощи щурмуваха Мавриковата къща и попаднаха на тайния гараж. Работата по случая продължава, очаква се да излязат още крадени от бандата на Мавриков коли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене