В Международния ден на думата „Благодаря“, плувният комплекс в Благоевград отваря врати

50 дни след прерязването на лентата от премиера Бойко Борисов новоизграденият закрит плувен басейн в Благоевград отваря врати за гражданите. Това ще се случи в понеделник, 11 януари в деня, в който отбелязване Международния ден на думата „Благодаря“.

По този повод в същия 11 януари хиляди благодарности към кмета Атанас Камбитов и неговия екип за реализирането на новата придобивка ще отправят плувците на Благоевград. Припомняме, че на 19 ноември 2015 година премиерът Бойко Борисов откри официално новия закрит плувен басейн с олимпийски размери в VIII СОУ в Благоевград.

Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на спорта Красен Кралев, областния управител Бисер Михайлов и кмета на Благоевград Атанас Камбитов премиерът провери и новото футболно игрище с изкуствена настилка в двора на благоевградското училище. Спортен комплекс Пирин в квартал Еленово ще бъде второстепенен разпоредител на общински средства.

От следващата седмица освен децата на двата плувни клуба, от услугите на комплекса ще могат да се възползват и граждани и гости на града срещу входна такса. Каква ще бъде тя все още не е ясно? Специалисти обаче твърдят, че издръжката на закрития плувен комплекс ще бъде скъпа, а приходите ниски. Балансът може да дойде от приходи за наем на футболните терени в двора на училището.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене