В Банско бе открит Втория международен балетен фестивал

С представянето пред публика на спектакъла  „Лешникотрошачката“ бе дадено началото на Международен балетен фестивал – Банско 2016, който се провежда със съдействието на общинска администрация – гр.Банско и е под егидата на градоначалника Георги Икономов.

IMG_3939

Балетната трупа на Държавна опера – Варна, в която има силно международно присъствие – специално за събитието участваха балетистите Надежда Панфилова и Кирил Буличев от Държавната руска опера в Красноярск, представиха майсторството на балетното изкуство с едно от най-блестящите класически произведения – „Лешникотрошачката”. Те успяха да поднесат на зрителите невероятния спектакъл за сетивата от Пьо̀тър Илѝч Чайко̀вски  и заслужено обраха техните аплодисменти.

IMG_3890

Спектакълът ще бъде на сцената в Банско още на 6-ти и на 8-ми януари, а на 9 – ти януари класическия фестивал ще завърши с шедьовъра на Жорж Бизе – „Кармен денс“.  Всички представления са от 18 часа, билети се продават на касата на читалище „Никола Вапцаров” – Банско и в Посетителския информационен център в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене