Шефът на следствието в Дупница разпитва свитата на Братя Галеви за смъртта на Пламен Миланов

Владимир Ангелов – Стъклето: Да, разпитаха ме, няма да коментирам

 

 

Шефът на следствието в Дупница Валентин Михайлов пое разследването на смъртта на таксиметровия бос Пламен Миланов и дясната му ръка Теодора Димитрова. По случая е разпитана цялата свита на Братя Галеви в Дупница, сред които бившият полицай Владимир Ангелов – Стъклето, бившият шеф на охраната на Галеви Васил Капланов – Каплата и много други, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой.

Владимир Ангелов заяви: „Да, разпитан бях, уведомиха ме за смъртта на Миланов. Не искам да коментирам”.

Ангелов е съдружник в таксиметровата фирма на покойния Пламен Миланов. Преди 6 години Пламен Миланов обвини в рекет Стъклето и го вкара в затвора заедно с Братя Галеви, които обаче избягаха. Ангелов излежа присъдата си в затворническото общежитие от отрит тип в Самораново и вече от година е на свобода.

Пред своя приятел Антонио Якимов Пламен Миланов съобщил, че Владимир Ангелов още му се води съдружник, но двамата се разбрали да се разделят без разправии.

Любопитна подробност е, че от 10 години петият етаж на бившия битов комбинат в Дупница е собственост на Пламен Миланов и оттогава електрическото захранване е спряно. Пламен Миланов е използвал бензинов генератор.

Със 100% сигурност е установено, че е имало пробив в меката връзка на генератора и смъртта на Миланов и Димитрова е причинена от задушаване.

Асансьорът за петия етаж бил заключен, синът на Пламен Миланов се качил до там по стълбите и отключил.

Източници от полицията лансираха версията, че Миланов и Димитрова са били голи. Вратата на офиса е била заключена, връзка с ключове била намерена в дрехата на Пламен Миланов, ключ на вратата не е имало. Не ясно дали вратата е била заключена отвътре, или отвън. От полицията смятат, че става въпрос за нещастен случай.

От вещи лица от Военномедицинска академия и болницата в „Лозенец” се чакат резултатите от назначените експертизи – съдебномедицинска и химическа, по смъртта на ключовия свидетел по делото „Галеви” Пламен Миланов и неговата служителка Теодора Димитрова, информира говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил, Мариана Сиракова.

„По делото са разпитани множество свидетели, от прокуратурата няма да изпадаме в детайли и да оповестяваме техните имена“, каза Сиракова, отказвайки да потвърди или да отрече дали Владимир Ангелов – Стъклето е сред разпитаните лица.

„Цялата информация ще бъде стикована с Апелативна прокуратура, откъдето, когато има яснота, ще бъде публично огласяван“, добави Сиракова.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 30 декември вечерта около 20:10 часа в сграда в Дупница неизвестен извършител умишлено е умъртвил Пламен Миланов и Теодора Димитрова. Става въпрос за престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. Образуването на досъдебното производство е стандартна процедура, на по-късен етап на база на събраните доказателства ще се прецени дали да се преквалифицира. Делото е възложено за разследване от следовател от град Дупница, който е към Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Кюстендил. Наблюдаващ прокурор е Бисер Любенов от Окръжна прокуратура – Кюстендил, който засега не разкрива подробности за етапа от разследването. Първоначалният срок на разследването е двумесечен.

Не са установени следи от насилие върху телата при първоначалния оглед. Според предварителна информация смъртта е причинена от задушаване от отоплителен уред, посочва Лана Мумджиева от пресцентъра на Апелативната прокуратура в столицата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене