ВИДЕО: Росен Плевнелиев стана рекламно лице на Банско

Президентът Росен Плевнелиев рекламира Банско като топ курорт за зимни спортове във видеоклип с продължителност 2:40 мин., качен на фейсбук страницата на Bansko Winter Resort.

„Като президент, но и като човек – обичам Банско. Всяка година идвам тук с огромно удоволствие със семейството си. Аз съм и президент, който е посветен на европейското развитие на България. Това е правилния път (…) Трябва ли да бъдем на най-високото европейско ниво? Можем ли да бъдем толкова амбициозни, че да се мерим с най-добрите в Алпите, с най-добрите в Европа? Моят отговор е: „Можем. Банско може!” (…) На всяко качване нагоре по лифта съм заедно с туристи от Турция, от Гърция, от Русия, от Румъния, от Сърбия, от Англия, от целия свят. Те обичат Банско. Нека всички ние направим така, че да дадем шанс на най-доброто от България да върви напред, а то ще повлече след себе си и всички останали. Днес броят на туристите, които идват през зимата и посещават нашата прекрасна страна е около 1 милион. Но може и повече. Това създава поминък, дава работни места на младите. Всеки ден, когато се разхождам по Банско, виждам много млади хора с колички. Задавам си въпроса: „Защо те остават в България, в един регион, в който няма магистрали, няма толкова много фабрики?” Остават, защото виждат перспективата да останат. Банско създава перспектива”, казва Плевнелиев във видеото, снимано на фона на пистите над Банско.

Във изявлението си президентът се застъпва за нов кабинков лифт на Банско и нова инфраструктура, както и за цялостна стратегия за българските зимни курорти.

„Подкрепям Банско. С вас съм. Ще продължавам да идвам винаги тук с надеждата, че всяка следваща година ще бъдем все по-добри, все по-модерни и все по-доказани като еврпопейска дестинацияза ски и зимен туризъм”, завършва президентът.

Bansko today, ski race cup Ulen 2015.Bulgarian Ski Federation.

Публикувахте от Bansko Winter Resort в 28 декември 2015 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене