Ива Давидова пее на площада в Перник на Нова година, загърната с пернишкото знаме

Фолклорен ансамбъл „Български ритми“ повеждат народа с хоро

Гласовитата перничанка Ива Давидова ще пее на площад Кракра навръх Нова година заедно с фолклорния ансамбъл „Български ритми“.

Като горда потомка на Кракра Пернишки Ива ще бъде загърната с пернишкото знаме и ще изпее тържествено химна на Перник.

Ива Давидова сподели, че купонът ще е голям, защото е подготвила мното хороводни китки, а колегите й от „Български ритми“, които ще и партнират на сцената, ще слязат и на площада да поведат хората.

Ива Давидова е в новогодишната програма на Перник тази година по покана на кмета Вяра Церовска и зам. кмета Севделина Ковачева.

Ivka-3Ето какво сподели Ива Давидова пред Топ Преса!

Помниш ли първата си изява на сцена?
– Разбира се. Бях на 7 години, когато беше първата ми изява в Арт-салона на Двореца на културата град Перник. Тогава започнах с поп музика като всяко дете, но малко по-късно веднага се ориентирах към фолклора, защото осъзнах, че там е силата ми. След срещата ми с композитора Калоян Бакалов, който и дълги години беше мой музикален продуцент, развих още повече гласа си и намерих своето място във фолклора. На 14 години подписах и първия си мениджърски и продуцентски договор. Миналата година направих и голямо парти с много мои колеги от Ара мюзик, продуцентите ми и приятелите ми, тъй като чествах своите 10 години на професионалната сцена. Дойдоха да ме уважат всички, които бях поканила, което ми засвидетелства уважение към мен като личност и творчеството ми. За толкова години на сцената уважението на гилдията и обичта на почитателите е най-голямата награда.

Миналата година си била удостоена със специален плакет в знак на благодарност, че си допринесла за развитието и издигане престижа на град Перник. Разкажи повече за това събитие?
– Да, това е голямо признание. На официална церемония в присъствието на видни творци и общественици ме наградиха с този плакет. Тази година пък получих официално писмо от кмета на град Перник, че ще бъда включена в книгата на известните перничани, които са допринесли за развитието на града и издигането на имиджа му. Щастлива съм. Годините, в които съм творила с цялата си любов и талант, са възнаградени. Това ме стимулира да продължавам да предлагам фолклорната музика в моя стил – с модерни аранжименти, достъпни за всички поколения. Радвам се, че с моя продуцент г-н Виктор Касъмов толкова години работим с разбиране и в духа на доброто партньорство, защото екипната работа изгражда цялостно и в положителна посока имиджа и лицето на един изпълнител. Резултатът е и на лице, почитателската ми аудитория се увеличава непрекъснато, пътувам за участия из цялата страна, правя непрекъснато нова продукция – нови песни и клипове и получавам признания от обществото. Няма по-голяма награда за труда на всеки един изпълнител.

Имаш много фенове, но имаш ли наблюдение, къде са повече в Перник или Радомир? 😉
– С така известната „Рада радомирка”, която стана емблематична песен за мен, спечелих много почитатели. В началото всички си мислеха, че съм родом от там, но после се разбра, че моето детство и голяма част от живота ми са в град Перник. Тази песен ми е изключителен подарък от Георги Гьолски, известен певец от Радомир и до ден днешен съм му благодарна за това. В последната година обаче една от новите ми песни „Мари, Марийко” май се опитва да застане на по-челно място. Съдя по това, че много хора я харесаха, запяха, деца от детски градини направиха специални хореографии, чувам я да звучи от автомобилите на хората, пускат я по партита.

Каква е твоята формула за правенето на хитове?
– Дали ще се хареса една песен и колко популярна ще стане, зависи само и единствено от Господ. Няма формула за хит или популяризиране, нещата просто се случват. Аз благодаря на д-р Венета и Валентин Павлови, собственици на дентални клиники ЕО ДЕНТ, за това, че ми помогнаха да реализирам тази песен, както и на прекрасната група FIRE STARS – Ева и Оги Павлови, Ради и Пепи Милови за страхотната огнена хореография и огненото шоу. Ето поредното доказателство, че добрата екипна работа, позитивното отношение и смелите мечти са разковничето на успеха.

Какво ще ни пожелаеш за 2016 год.?
-На вашата редакция и целия екип на Топ Преса пожелавам здраве! Да сте много успешни, позитивни и целеустремени! Следвайте мечтите си!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене