Четирима депутати използваха празника Куртулуш Байрам да обяснят на електората какво се случва по върховете на ДПС

Депутатите Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ – тримата временни лидери на ДПС, след отстраняването от председателския пост на Лютви Местан, днес бяха в село Брезница. В селото край Гоце Делчев дойдоха още народният представител Алиосман Имамов, кметовете на Сатовча и Белица, бившият народен представител Ахмед Башев, областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин, общинският председател Сайди Чолак, общински съветници от ДПС, заместник кметът на Гоце Делчев Саид Иброш.

Всяка година на 29 декември в Брезница се празнува Кортулуш Байрам. Историческата дата от най-новата ни история е свързана с решението от 29 Декември 1989 г., когато тогавашният ЦК на БКП взима решение за връщане на имената на българските мюсюлмани, които бяха насилствено сменени по време на Възродителния процес.

„Всеки път, когато съм при вас, вие ме зареждате с вяра, енергия и още по-голямо желание за работа. Трябва да бъдат помнени събитията от възродителния процес, те са част от българската история, която все още не е прочетена. Трябва да се знае истината, тя пречи на манипулациите на онези, които искат да разделят България на християни и мюсюлмани, на този, който иска да разделя и да смачка авторитета на ДПС. Всеки, който се опитва да противопоставя хората в нашата страна, трябва да е наясно, че никой няма да му позволи да пречи на развитието на нашата родина, защ711ото Брезница е в полите на Пирин, а не на Мраморно море“ – каза пред избирателите си Алиосман Имамов.

Съпредседателят Мустафа Карадаъй предаде поздравите на Ахмед Доган към цялото събрало се множество. „Някой се опитва да внуши, че нашите вътрешно партийни проблеми са свързани с отношенията ни към Турция и Русия, в което няма логика. Факт е, че вече САЩ не е единствената сила и трябва да се съобразява с Китай, Русия, дори със Турция, но нека големите сили решават проблемите помежду си, без да замесват малките държави и особено малцинствата. Ние уважаваме Турция, но Турция която изповядва ценностите на Кемал Атататюрк. Тази Турция, която даде подслон на нашите братя по време на възродителния процес. ДПС няма да допусне етническо противопоставяне, заплаха за етническия мир и целостта на родината ни, такива хора нямат място сред нас, затова не само освободихме Лютви Местан от председателския пост, но го изключихме от партията“ – обясни пред брезничани единият от триумвирата, управляващ ДПС. Има натиск и заплахи над депутати, над кметове от ДПС, над областни и общински лидери, но с това ДПС става още по-силна, твърди Карадайъ. Областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин отрече да е бил канен на среща в турското консулство в Пловдив заедно с партийни лидери, активисти и кметове на ДПС от Южна България. „Ще работя за ДПС, но слуховете, че имам претенции към мястото на Лютви Местан, са журналистическа измислица“ – каза Ахмед Башев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене