СТАВА СТРАШНО! Транспортират още един натровен с ракията-убиец от Якоруда

Транспортират още един, натровен с ракията-убиец от Якоруда. В момента с линейка мъжът се транспортира в МБАЛ – Благоевград.

Както struma.bg писа, един от транспортираните късно снощи мъже в реанимация на благоевградската болница изпадна в кома. Той е интубиран и е поставен на апаратна вентилация, има реална опасност за живота му. Няма опасност за живота на останалите седем, но е възможно да имат последващи увреждания на органи.

Мъжете, които постъпиха тази нощ в МБАЛ – Благоевград обясниха, че ракията която пили била много приятна на вкус и мирис и въобще не допускали че е отровна.

Припомняме, че след натравяне от алкохол по време на „свинска сватба“ в събота, в град Якоруда четирима мъже починаха. Други осем в момента са настанени в реанимация на МБАЛ – Благоевград.

Както struma.bg писа, днес Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняем Тайфия Мекльов от Якоруда за извършено тежко умишлено престъпление против народното здраве. Той е обвинен в това, че на 25 и 26 декември в Якоруда при условията на продължавано престъпление е продавал питие, предназначено за общо ползване – алкохолна напитка, общо 6 литра, в която са попаднали опасни за здравето вещества – метилов алкохол, като от деянието му е последвала смъртта на четири лица – Вайдин Мисанков, Салих Муртов, Симеон Гаджев и Мустафа Юсеинов. Очаква се по обяд Мекльов да бъде докаран в Благоевград, където прокурор Георги Мадолев ще поиска от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене