Нощен клуб и хотелски комплекс горяха в Пиринско

За периода от 08:00 часа на 23.12.2015г. до 08:00 часа на 27.12.2015г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН-Благоевград са регистрирани 25 сигнала за произшествия, oт които с преки материални щети са възникнали 5 пожара.
Първият е лумнал около 17:00 часа на 24 декември, когато е получен сигнал за пожар в къща в Петрич. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН-Петрич. Щети са готварска печка и опушени стени. При огледа е установено, че причината за пожара е техническа неизправност.
Пожар е пламнал в нощен клуб в Разлог. Веднага на място се отзовали огнеборци oт РСПБЗН в града, които бързо потушили стихията. Изгорели са мебели, фризер. Причината в процес на установяване.
Пожар е горял и в къща в Хаджидимово. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН-Гоце Делчев. Изгоряла е покривна конструкция. Причина за пожара са етернитови тръби използвани за комин.
В Сандански пък е получен сигнал за пожар в комин. Пламъците са овладени от екип на РСПБЗН-Сандански. Щетите са опушени стени.
Вчера около 20:38 часа е получен сигнал за пожар хотелски комплекс в гр.Добринище. Хората в сградата веднага са евакуирани. На място пристигнал екип на РСПБЗН-Банско, който потушил огнената стихия. Щетите в комплекса са дървена ламперия и минерална вата.
При пожарите няма пострадали граждани. През празничните и почивни дни пожарникарите са извършили и 3 спасителни дейности. 5 пък са били лъжливите повиквания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене