Областният управител на Пиринско изпраща успешна, но не толкова спокойна година

Бисер Михайлов: Най-големият успех е работата, свършена във връзка със старта на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

 

 

Успешна, но не толкова спокойна – така оцени изминаващата година областният управител на Пиринско Бисер Михайлов, който днес направи своя годишен отчет пред медиите. Губернаторът изтъкна като най-големия успех на областна администрация работата, свършена във връзка със старта на националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„По тази програма трябваше да се реагира бързо, защото знаете, че по националната програма имаме един състезателен характер по отношение подписване на договорите и кандидатстването. Трябваше много труд, като резултатът от това беше, че областта е на първо място по отпуснати средства в страната. В Пиринско допустими по програмата са 545 сгради, като най-много те са в община Благоевград – 473. Няма как да не съм доволен, че в областта има сключени 152 договора“, сподели областният управител.

 

Той акцентира при годишния си отчет и върху възможността от следващата 2016 година по националната програма за саниране да кандидатстват и по-малки сгради, включително тухлени такива.

„Това значи, че работата и отговорностите на областна администрация ще бъда увеличени, защото желаещите да участват в тази програма ще бъдат още повече“, добави Михайлов, който не пропусна да отбележи добрите резултати по програма, които записа община Благоевград, където вече има няколко напълно готови блока, а през следващата година предстои и санирането на почти всички останали панелни жилища в областния център.  

Областният управител отчете и административния контрол в областта, като за 2015 година от администрацията на губернатора успяха да се срещнат с граждани във всички общини от Пиринско и да изслушат техните проблеми.

По отношение работата с общинските съвети Бисер Михайлов сподели, че има проверени 3491 решения, от които върнатите са 223.

Отчетена беше и дейността на Областна администрация по отношение на проекти и програми, както и работата на съветите към областна администрация и решенията, които те са взели.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене