МВР: Пиринско на първо място в страната по броя на пияниците зад волана

Резултатите обявиха от МВР при проверка по пътищата в акция за безопасно движение

Област Благоевград е на първо място в страната по броя на заловените пияници, седнали да шофират по пътищата на региона, това установи проведената миналата седмица акция за безопасност на движението, а данните обобщиха от МВР, видя  Struma.com. Само за 6 дни 27 с алкохол зад волана бяха заловени в областта, на второ място се класираха Пловдив и Враца.

Общо 10 471 нарушения на пътя са установени в страната от 14 до 20 ноември

Според данните, предоставени от ГД „Национална полиция“, 4317 от констатираните нарушения са засечени в присъствието на контролен орган. Издадени са 5021 фиша и са съставени общо 3604 акта. Издадените електронни фишове са 4332. Броят на установените неправоспособни водачи е 445. За периода са настъпили 148 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 10 души, 173-ма са пострадали.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

Опасният рекорд в Пиринско коства и главата на началника на КАТ Благоевград Димо Чобанов, незадоволителните резултати по линия на КАТ са една от основните причини за предстоящата му смяна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене