Коледни усмивки в Банско утре

В навечерието на най-топлите семейни празници – Коледните, читалище „Никола Вапцаров“ – гр. Банско ще поздрави жителите и гостите на града с концерт под надслов „Коледни усмивки“ на 23 декември от 17:30 ч. Самодейните състави са подготвили специален коледен спектакъл, вдъхновен от светлия християнски празник.

По време на концерта, ще бъдат поставени кутии за събиране на средства за благотворителната коледна инициатива на община Банско за закупуване на преносими компютри за потребителите на Защитените жилища в Банско. Компютрите ще бъдат използвани за обучение и интеграция на лицата в неравностойно положение към социалните институции в града.

Новата 2016 година в зимния курорт ще бъде посрещната под музикалния съпровод на Етно група ВАКАЛИ, с участието на Евелина Христова, певица от „Ева квартет“ – най-успешният български квартет за певческа фолклорна музика. Спектакълът ще започне на 31 декември в 0.00 часа. В първия ден от новата година традиционно кукерският фестивал ще демонстрира едни от най-българските обичаи за гонене на злото и привличане на здраве и берекет през новата година. Три махали на Банско излъчват своите кукерски състави. Подготвената от тях атрактивна програма освен да забавлява публиката в празничния ден, ще бъде оценена от жури и наградена с парични премии. Карнавалът започва в 11 часа на централния градски площад.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене