ВИДЕО: Нова зала за игри отвори врати в 8-о СОУ в Благоевград

зала

Нова зала за игри и занимания на децата, посещаващи целодневна форма на обучение, беше открита в Осмо СОУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград днес. Помещението, което е реализирано по училищен проект „На училище с игри“, ще се ползва от 320 деца по определен график.

„Игротеката ще бъде най-необходима на първокласниците, при които има един преход от детска градина в училище. За целта отредихме зала, която е по-голяма от училищна стая и в нея децата ще могат както сутрин, така и в следобедните часове, да водят своята самоподготовка и отдих, като наблягаме на отдиха и всичко това под контрола на възпитателите“, сподели днес директорът на учебното заведение Сергей Биров. 

Проектът за злата за игри е разработен от училищен екип с ръководител Юлия Ингилизова. Той е на стойност от 9 908 лв. и е финансиран от Министерство на образованието и науката по модул „Подкрепа на целодневното обучение за учениците от начален етап“. Помещението, където децата ще могат да играят, е оборудвано с нови маси и столове, както и с много занимателни игри.

Учителят по изобразително изкуство Димитрина Гошева пък е сътворила истинско произведение на изкуството на една от стените на стаята. Младата педагожка е създала мозайка от любими на децата анимационни герои.

Днес помещението беше осветено от отец Светозар и открито официално от директора Сергей Биров, и началника на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов.

„Безспорно е, че подобряването на физическата среда е една от възможностите за подобряване на учебно възпитателния процес. Истина е, че трябва да се съчетават времето за учене с времето за почивка. Надявам се, че в този кабинет активно ще почивате и резултатите както и до сега ще бъдат положителни“, обърна се към децата и учителите началникът на РИО Ивайло Златанов. Той пожела на децата да се все така знаещи и можещи и да носят радост и гордост за училището и преподавателите си.

В началото на следващата година в 8-о СОУ предстои да се открие и нов мултимедиен кабинет, за нуждите на по-големите възпитаници на училището. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене