Спортен клуб по батут „Евротрамп“ отпразнува Коледа с атрактивно шоу

Спортен клуб по батут „Евротрамп“ – Кюстендил отпразнува Коледа с атрактивно шоу. Всички деца показаха своите умения пред препълнена зала с родители и гости.

Те получиха и подаръци от Дядо Коледа, а тримата национални състезатели се окичиха с допълнителни награди.

В клуба по батут са добре дошли всички деца, няма ограничения за възраст, пол, физически умения и килограми. Само едно е важно, те да имат желание да спортуват, съобщават от „Евротрамп“.

В клуба тренират между 40 и 50 деца. Най-малкото от тях е на 4 годинки, а най- голямото е на 15 години. От тях състезателите са 15.

Клубът е горд, че през изминалата година трима от неговите състезатели бяха включени в националния отбор на България, а те от своя страна защитиха достойно мястото си и показаха много добри класирания в международните участия на националите. Това са Кристияна Кръстева, Яна Николова и Еманоил Валентинов.

Ето и част от постигнатите резултати на състезателите:

Еманоил Валентинов – Пето място на синхрон във възрастова група 11-12 годишни момчета на Световно първенство в Одензе Дания. Той завоюва и 19-то място в индивидуалната надпревара на голям батут. Абсолютен Републикански шампион във възрастова група 11-12 год. момчета и Републикански шампион на Държавното Първенство в същата възрастова група в синхроните. Второ Място на Международен турнир по скокове на батут във Валядолид, Испания.

Яна Николова – 15-то място в индивидуалното класиране във възрастова група 11-12 годишни момичета на Световно първенство по скокове на батут в Одензе, Дания. Абсолютен Републикански шампион на Държавното Първенство по скокове на батут във възрастова група 11-12 годишни момичета. Трето място в индивидуалното на Международен турнир по скокове на батут във Валядолид, Испания.

Кристияна Кръстева – 2-ро място на Държавното Първенство по скокове на батут, Първо място на Държавно първество в синхроните, 19-то място на синхрон във възрастова група 15-16 годишни момичета на Световно първенство в Одензе, Дания Тя завоюва и 3-то място – синхрон на Международен турнир по скокове на батут в Санкт Петербург и 3-то място на международен турнир по скокове на батут във Валядолид – Испания.

Еманоил бе номиниран и избран от журналистите и спортните деятели като спортист номер три на Кюстендил за 2015 година.

„Горди сме, че батутът за трета поредна година участва в тройката на най-добрите спортисти на Кюстендил. Това означава само едно – усилията и трудът на треньорите и състезателите са в правилната посока. Трябва да продължим усилена работа, трябва много постоянство, дисциплина, успехите ни ни задължават. Тепърва започваме да катерим високия връх и ние, и спортисти, и треньори и състезатели знаем това. Искам да благодаря на децата, че са всеки ден в залата, че не се отказват. Благодаря на родителите, че ни подкрепят, че са избрали децата им да спортуват нашия спорт, че ни се доверяват. Не мога да деля треньорите на първи или втори. Аз съм щастлив, че работим с такива сърцати хора, които са неотлъчно до децата, които влагат всичко от себе си, за да има този дух в клуба и отбора, да има тези постижения и класирания. Ангелина Богословова работи с по- малките, тя е толкова внимателна и грижовна към тях. Асен Стоицов се е доказал като един най-добрите треньори по батут в България, доказват го постиженията на състезателите ни.  И на двамата им желая много здраве, благодаря им от името на децата и родителите, надали някой председател на клуб може да се похвали с такъв уникален тандем“, коментира Иво Кръстев, който е председател на клуб „Евротрамп“.

От ръководството на клуба се постараха тази година да не липсва нищо на състезателите. Имат четири нови батута – най-висок клас, един мини батут Евротрамп, екипи, уреди за разпускане.

През т.г. „Евротрамп“ участва в два турнира в Гърция и завоюва куп медали.

Състезателите спечелиха 9 медала – 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови от първия кръг на Репуликанското първенство през юни в София, а през октомври на финала отборът излъчи 5 републикански шампиона и донесе – 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

По-малките пък участваха и в двата кръга на купа Север, където бяха победители.

Трима от състезателите участваха на всички международни прояви с Националния отбор на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене