Уникален Коледен концерт на поколенията се проведе в Дивотино

80 самодейци от различни поколения събраха овациите на многобройната публика

Залата на читалище „Чичо Стоян” в Дивотино се оказа твърде малка, за да побере всички, които искаха да видят коледния концерт на поколенията. Той е организиран от кметството на Дивотино и инициативен комитет, който е създаден след събора в Копривщица.

Pernik-2Гости на културното събитие за едно от най-големите населени места в община Перник бяха: кметът на община Перник- д-р Вяра Церовска, областният управител д-р Александър Александров, заместник кметовете на община Перник Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, кметът на Изток- Емил Костадинов, общински съветници и много граждани.

Концертът започна с възстановяване на игри, които са играли някога нашите баби и дядовци. На сцената на читалището се редуваха буйни хора в изпълнение на местни самодейни състави и фолклорни песни изпълнявани от млади и възрастни певици и солисти. В концерта се включиха над 80 души- поколения певци и танцьори. Всички в залата очакваха с нетърпение изпълнението на Сорина Богомилова от Ансамбъл „Филип Кутев”. Тя взриви публиката и повдигна градуса на настроението.

След концерта танцьори и публика се хванаха на хоро на площада в селото. Празникът завърши, както подобава- с илюминации.

Кметът на Дивотино Румен Сергиев обясни желанието на кметството предколедния концерт да стане традиционен, но заради липса на средства ще разчитат на спонсори и на ентусиазма на певци и танцьори.За целта на самия концерт имаше кутии за набиране на средства, а цялата изява се записваше на диск, който след това ще се разпространява.

“ Събраните средства ще използваме за закупуване на облекла и всички необходими атрибути за съставите като не изключвам и сурвакарската група, която е нашата гордост. Желанието ни е не само да съхраним съставите, но те да могат да прославят Дивотино както в страната, така и извън нея“- каза кметът на Дивотино Румен Сергиев. /zapernik.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене