Без категория

Румен Петков в Благоевград: Не е добре министър на правосъдието да стават хора, които не са влизали в съдебна зала

Заместник председателя на ПП АБВ Румен Петков, коментира днес в Благоевград номинацията на Екатерина Захариева за министър на правосъдието. Той изрази своето лично мнение, че не е добра практика министър на правосъдието да стават хора, които не са влизали в съдебна зала.

„Ние сигурно ще отидем към подкрепа на кандидатурата, но с достатъчно сериозни резерви. Това е, ако не греша, 4-и министър на правосъдието, който не е влизал в съдебна зала, а това вече е проблем. Мисля, че премиерът Борисов трябва да направи възможното да преосмисли още веднъж номинацията на кандидат за министър на правосъдието“, добави Петков.

 

„В момента госпожа Захариева безспорно е човек с опит в администрацията, но ние говорим за съдържателна съдебна реформа, говорим за анализ на нормативната база, свързана със съдебната система, говорим за способност да се проведе ефективен политически и професионален диалог. Ние от партия АБВ продължаваме да сме убедени, че е необходимо да се изгради съвет за съдебна реформа в Народното събрание, в който да участват представители на политическите партии, на съдебната власт и на изпълнителната власт и академичните среди,  ако искаме действително да отидем към съдебна реформа, която отговаря на интересите на българските граждани“, сподели още Румен Петков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене