Областна администрация Благоевград търси окончателно решаване на въпроса с незаконните постройки в Гърмен

Проблемите свързани с предстоящи действия по процедура за премахване на незаконни постройки в Община Гърмен и настаняване на засегнатите граждани, обсъждаха членовете на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. На заседанието в Областна администрация Благоевград, бяха набелязани мерки и разгледани възможности за разрешаване на този социален проблем, чрез финансиране от община Гърмен, европейски и други фондове.

Предвид високата обществена чувствителност към проблема, всички членове на съвета, и най-вече областният управител Бисер Михайлов и кметът на община Гърмен – Минка Капитанова, обявиха, че търсят възможности за окончателно, законно и целесъобразно решение.

Бе взето решение да се организира среща в Община Гърмен с представители на „Тръст за социална алтернатива“, на който да бъде предложена концепция, която да ангажира и двете страни за финансиране и изготвяне на Кадастрална карта и общ Подробен устройствен план.

Губернаторът Бисер Михайлов обобщи, че за кардиналното решаване на проблема е необходимо основният двигател да са областната администрация, община Гърмен, НПО-та и хората. Решено беше да се търсят всички възможности за финансиране, като се отправи искане към Норвежкия финансов механизъм да бъдат предвидени средства в следващия период на програмата, както и от ПРСР.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене