Банско бе домакин на пресконференция на български и чуждестранни полицейските служби

За поредна година, община Банско е активна страна в съвместните действия между министерствата на вътрешните работи на България, Гърция и Румъния, за превръщането на курорта в една изключително безопасна зона за всички почиващи. В тази връзка кметът на Община Банско, Георги Икономов, бе домакин на вече станала традиционна пресконференция във връзка с началото на активния туристически сезон в курорта.  Нейното начало бе дадено от директора на Областната дирекция на МВР – Благоевград, старши комисар Росен Танушев, който поздрави присъстващи си колеги  и  пожела по-малък брой регистрирани нарушения в края на сезона като резултат от съвместните действия между местна власт и органите на реда. В медийната изява участваха още комисар Станислав Теофилов от Главна дирекция „Национална полиция” към МВР, началника на районното полицейско управление Иван Попов, както и представителите на органите на реда от Румъния и Гърция – главен комисар Колман Марчиан и генерал Томас Сандрос, с които има подписано споразумение за командироване на патрули в Банско.

IMG_7663

Домакинът – кметът Икономов, изрази готовността на общината да продължи политиката си за финансова подкрепа за командироването на допълнително полицаи в най-динамично развиващия се курорт на Балканите като гаранция за сигурността на туристите по време на престоя им в курорта.

IMG_7732

IMG_7812

Бригадният генерал Томас Сандрос, както и румънския му колега главен комисар Колман Марчиан благодариха за радушния прием от страна на общинското ръководство, както и от своите колеги от МВР. Те споделиха радостната тенденция за спокойното протичане на зимния сезон и изразиха своята увереност, че техните командировани патрули все така ще изпълняват своите по-скоро преводачески, отколкото правоохранителни функции.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене