Премиерът Борисов: Правителството ще съдейства за изграждане на газопровода от Симитли до Банско

Министър председателят Бойко Борисов даде заявка за съдействие от страна на правителството за изграждането на газопровод от Симитли към общините Банско и Разлог. Това стана ясно по време на откриването на републикански път II-19 Садово – Гоце Делчев, на което присъства и градоначалникът на Банско Георги Икономов. Официалната делегация по освещаването на 110 км рехабилитиран участък бе водена лично от министър-председателя Бойко Борисов, придружен от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, ръководителя на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и областния управител на област Благоевград Бисер Михайлов.

След изграждане на газопровода потреблението на газ за битови нужди в планинския курорт ще се увеличи значително, което ще доведе до спиране образуването на смог над града през зимния отоплителен сезон и подобряване на екологичния климат.

По време на откриването на пътния участък стана ясно също, ще магистрала „Струма“ ще преминава по трасе, западно от Симитли и допълнително ще скъси времето, необходимо за стигане до курорта. Така, заедно с предстоящата рехабилитация на пътния участък Банско – с. Баня, всички потстъпи към Банско ще бъдат изцяло обновени.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене