Ексклузивни снимки: Хамлет ближе рани зад решетките, адвокатите му искат кадри от боя

Без име

Само БЛИЦ успя да се сдобие със снимки на арменеца Хамлет Шмавонян, който лежи в ареста в Банско вече трети ден. На снимките се виждат нараняванията на 23-годишния пловдивчанин, нанесени при сбиването на празника на студентите.Както БЛИЦ съобщи, Хамлет, който не е студент, но празнувал в Банско с приятели, се скарал същата нощ с инструктора по бойни изкуства Иван Калоферов, който също е от Пловдив и празнувал с авери. Пред БЛИЦ бащата на Хамлет – Карен Шмавонян, категорично отрича скандалът да е станал заради момиче.

Двамата имали стари търкания. При побоя отвън три пъти с остър предмет бе наръган Иван. Той е в болница и за щастие е без опасност за живота. Хамлет е в ареста, със синини и огромен оток по главата, има пробождания в гърдите. Няма опасност за живота му.

В момента Карен и адвокатът му Краисимир Дуков са в Банско, защитникът иска повторно разследване. Той и Хамлет твърдят, че станалото е самоотбрана и настояват да се изгледат видеозаписите от заведението в нощта на инцидента.

Според бащата Карен на тях се вижда как Иван и две момчета нападат Хамлет и го пръскат със спрей в очите. Виждало се още как арменецът се отбранява, как върви на заден ход, как два пъти го изправят от земята и го пребиват от бой с юмруци.

От Благоевград днес ще пристигнат медици, които ще направят повторна медицинска експертиза дали наистина младият мъж не е могъл да вижда и е бил напръскан със спрей. Според Хамлет, докато го биели, той не виждал нищо.

При едно от паданията напипал нещо остро и започнал да го размахва напосоки. Така порязал Иван и дори наранил ръката на брат си Жоро, който се втурнал да го спасява.

Тази нощ изтича 72-часовият арест на Хамлет. Адвокатът ще иска по-лека мярка. Арменецът не се признава за виновен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене